De medezeggenschapsraad (MR) van onze school is het overlegorgaan voor ouders en personeel en staat voor inspraak en medezeggenschap. Via de MR hebben zowel ouders als leerkrachten invloed op het beleid van de school. Het is de taak van de MR om de meningen en belangen van de achterban te vertegenwoordigen bij het ontwikkelen van beleid, plannen, reglementen en procedures. De MR werkt volgens het medezeggenschapsreglement en -statuut.
Wat zijn de taken van de medezeggenschapsraad? De vorm van inspraak en de bevoegdheden van de MR zijn vastgelegd in de Wet Medezeggenschap Scholen (WMS). De MR heeft recht op medezeggenschap bij verschillende besluiten van het schoolbestuur. Dit houdt in dat de directie de MR om advies of instemming vraagt bij voorgenomen besluiten. Als de MR geen instemming verleent, kan de directie met een alternatief komen of kan de MR in beroep gaan bij een onafhankelijke landelijke geschillencommissie. De MR heeft ook het recht om tegenvoorstellen te doen.
De MR heeft inspraak bij belangrijke onderwerpen zoals het schoolplan, formatie, begroting, kwaliteitszorg en onderwijskundige en organisatorische veranderingen. Ook zaken die direct met de school te maken hebben, zoals veiligheid en leerling-enquêtes, worden met de directeur besproken. De vergaderingen van de MR vinden gemiddeld eens in de 6 weken plaats en zijn gedeeltelijk openbaar. De data van de vergaderingen worden aangekondigd in de nieuwsbrief.
Samenstelling van de medezeggenschapsraad De MR bestaat uit zes leden: drie ouders en drie leerkrachten. Elk lid heeft een zittingstermijn van drie jaar. De oudergeleding vertegenwoordigt het algemeen belang van de leerlingen en ouders, terwijl de personeelsgeleding zowel het belang van de leerlingen als van het personeel van de school vertegenwoordigt. Het belang van de school staat hierbij altijd voorop.
Contact Het is voor de MR belangrijk om te weten wat er leeft onder leerlingen, ouders en personeel. Heeft u als ouder of personeelslid vragen of zorgen, bijvoorbeeld over de zorgstructuur, groepsgrootte of de schoolvakanties? U kunt de MR bereiken via mrpropschool@propschool.nl. Alle vragen worden door de MR in behandeling genomen en voorzien van een reactie.
Hoewel Stichting Poolsterscholen bij de totstandkoming van de content op deze internetsite de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht, bestaat altijd de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet klopt of na verloop van tijd verouderd of niet meer juist is. Stichting Poolsterscholen is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van deze internetsite.