Groep 7a

Juf Esther Stokkink en Armanda Huurnink

In groep 7a zitten 22
leerlingen. We hebben 2 leerkrachten die lesgeven. Er zijn ook verschillende mensen uit het onderwijs die ons in groepjes helpen met verschillende dingen. Dat kunnen lastige leesteksten en sommen zijn, uitdagende denkopdrachten, hoe we leertaken het beste kunnen aanpakken enz.  

In de klas leren we van alles over taal, spelling, rekenen, lezen en schrijven. De zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek) krijgen we thematisch aangeboden waarbij we veel samenwerken in groepjes.  
We werken met 
coöperatieve werkvormen. 
Af en toe zijn er excursies zoals een bezoek aan de boerderij, voorstelling van Introdans en/of gaan we op onderzoek uit.  

In de klas kijken we naar elkaars kwaliteiten en zijn we bezig met complimenten. De ene leerling is goed in rekenen, de ander in gym en weer een ander kan de klas goed vertegenwoordigen tijdens de voorleeswedstrijd. De complimentenbal, kanjerlessen en het kinderkwaliteitenspel gebruiken we in de klas om stil te staan bij, wie je bent, hoe je met elkaar om gaat en zie en benoem elkaars kwaliteiten! 

Het schooljaar zijn we gestart met een voorstelling waarbij iedereen zijn talent op het gebied van muziek en drama heeft kunnen laten zien. Samen hebben we een geweldige voorstelling ‘Beste vrienden’ neergezet! We gaan af en toe naar het theater, krijgen een workshop van echte dansers en muzikanten en gaan graag aan het werk met hout, papier, verf. 

Zo werken we momenteel in circuit-vorm aan allerlei creatieve vakken. De afgelopen periode was het handvaardigheid het vak dat centraal stond en nu zijn we bezig met muziek. We gaan nog aan de slag met fotografie, tekenen, drama en programmeren

Juf Esther Stokkink en juf Armanda Huurnink

 

Mr G. Propschool op Facebook