Groep 4

Juf Natasja Langwerden en juf Michaëla Buurman

Welkom op de groepspagina van groep 4!

Algemeen

Groep 4 is een gezellige groep met 27 kinderen. Op de maandag en dinsdag staat juf Natasja voor de groep. Op de woensdag, donderdag en vrijdag juf Michaëla. Daarnaast hebben we nog juf Miranda die aan kleine groepjes RT geeft op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en juf Ina om de week op de woensdag.

Wat is nieuw?

In groep 4 hebben een aantal nieuwe vakken en methoden. De kinderen krijgen taal en spelling via de methode ‘Staal’. Daarnaast staat technisch en begrijpend lezen op het rooster. In groep 3 zaten deze vakken vooral in de methode ‘Veilig leren lezen’.

Rekenen doen we via de methode ‘Wereld in getallen’. Dit maken we op chromebooks. Dit jaar leren de kinderen bij rekenen de sommen te maken tot 100, ze leren de tafels van 1, 2, 3, 4, 5, en 10, daarnaast komt de klok aan de orde (kwartieren en digitaal klokkijken) en ook het meten komt aan de beurt.

Groep 4 gaat leren dit jaar te werken met een weektaak. Dit om het zelfstandig werken van de kinderen te bevorderen en verantwoordelijk te leren zijn voor je eigen werk.

 

Op de dinsdag hebben we gym in de gymzaal en op de donderdag in de speelzaal. Op de woensdag hebben we cultuurlessen waar de kinderen onder andere veel gaan leren over: muziekinstrumenten, fotografie, programmeren en handvaardigheid.

We starten iedere ochtend met een inloop. Vanaf 8.20 uur is iedereen van harte welkom in de klas. De kinderen kunnen even met elkaar aan de praat of alvast beginnen met de taak die staat op het digibord.

Ook werken we vaak met coöperatieve werkvormen zo kunnen we veel van elkaar leren! 

 

We gaan er samen een fijn, gezellig en leerzaam jaar van maken!

 

Groeten,

Juf Natasja en juf Michaëla

 

 

Mr G. Propschool op Facebook