groep 5/6Welkom op de pagina van groep 5/6. Juf Silvie staat de hele week voor deze gezellige groep van 30 kinderen. De eerste helft van het schooljaar staat meester Bram op de maandag en dinsdag voor de groep. Meester Bram is een derdejaars Pabo-student. Daarnaast krijgt de groep op de woensdag nog extra ondersteuning door juf Jessica.

Wij zijn regelmatig bezig op de tablets met Snappet. Door middel van Snappet leren wij rekenen, automatiseren, woordenschat en spelling. Natuurlijk schrijven wij ook gewoon nog tijdens taal, schrijven, technisch lezen en de zaakvakken. 

In de groep zijn we regelmatig bezig met coöperatieve werkvormen en Thinking 4 Learning. Dat houdt in het zelfstandig en onafhankelijk denken wordt gestimuleerd d.m.v. diverse 'denk-tools'. 

Daarnaast leren wij steeds zelfstandiger en verantwoordelijker met ons werk om te gaan.  Elke week krijgen we een eigen weektaak waarop we zelf het werk moeten plannen. Aan het einde van de week wordt er een 'weektaakwinnaar' gekozen. Dat is de leerling die zijn/haar werk het best gepland heeft. Daarnaast is het belangrijk dat er netjes met de weektaak omgegaan wordt; er zitten bijvoorbeeld geen kreukels in het blaadje en de vakjes zijn netjes ingekleurd. 

Tot ziens in groep 5/6!


Mr G. Propschool op Facebook